Nemocnice Městec Králové se stala vítězem druhého ročníku soutěže "Nemocnice roku 2007". Celkem letos volilo nejlepší zdravotnické zařízení v zemi více než 17 tisíc respondentů, o pět tisíc více než v loňském, prvním ročníku. Respondenti mohli hlasovat formou dotazníků dostupných v nemocnicích nebo na internetu (www.nejlepsi-nemocnice.cz) a to od 10. září do 4. listopadu. V anketě bylo celkem 23 otázek. Účastníci ankety hodnotili jejich pohled na kvalitu péče lékařů a sester nebo kvalitu stravování. Mohli také navrhnout, v čem by se měla nemocnice zlepšit nebo vyzdvihnout, v jakých oblastech je hodnocené zařízení lepší než jiné nemocnice. Litomyšlská nemocnice se v rámci kraje umístnila na prvním místě a uhájila tak loňský výsledek. Projekt byl ukončen odbornou konferencí "Efektivní nemocnice 2007" v ostravském hotelu Atom na téma "Zvyšování produktivity a výkonnosti českých nemocnic". Odborníci zejména z řad vedoucích představitelů nemocnic na ní diskutovali o možnostech zvyšování výkonnosti a produktivity zdravotnických zařízení.

přidáno | 28.11.2007